Handboog Schieten

Voor alle gildebroeders en gildezusters binnen het gilde bestaat op woensdagavond van 19:00 tot 21:00 uur en zondagochtend vanaf 10:00 tot en met 13:00 uur de mogelijkheid om met de handboog te schieten. Deze schietavonden en ochtenden vinden plaats in het gildehuis Eigenhaard. Van 1 mei tot 1 september wordt bij goed weer geschoten op het Ravelijn op den Zoom. Geïnteresseerden vanaf 8 jaar zijn altijd welkom om eens te komen kijken, neem vooraf even contact op met de deken schrijver.

Giltboog

De Giltboog is een schietclub binnen het gilde die tot doel heeft mensen, die niet aangesloten zijn bij het gilde kennis te laten maken met het schieten met pijl en boog op blazoen. Iedereen vanaf twaalf jaar, kunnen deelnemen aan de schietoefeningen. Kinderen vanaf 8 jaar zijn welkom onder begeleiding van de ouders om lid te worden. Ook de jongeren die deelnemen zijn heel actief en vinden schieten met pijl en boog erg leuk.

De schietoefeningen worden gehouden in Gildehuis Eigen Haard op zondagmorgen tussen 10.30 en 12.30. Deze schietoefeningen vinden plaats onder leiding van gildezuster Esther van der Elst en gildebroeder Ronald Franse. Zij zijn de mentoren van de Giltboog. Alleen bij hoge uitzondering gaat zo’n training niet door. Dat kan het geval zijn bij bijzondere gilde activiteiten die op zondag kunnen plaatsvinden.

Iedereen die geïnteresseerd is kan zes keer proeven, d.w.z. mag zes keer gebruik maken van de materialen (handbogen en pijlen) van het schuttersgilde.

Als de persoon besluit vaker te willen meedoen en aan trainingen en wedstrijden wil deelnemen, dan kan men zich inschrijven en deelnemen aan het jaarlijkse schietprogramma. Er wordt dan contributie gevraagd. Schutters die lid worden schaffen een eigen boog en pijlen aan.

De belangstelling is zo groot dat we binnen een korte tijd al twaalf schutters aan de lijn hebben staan.
De trainingen worden gehouden in het Gildehuis in de Pieter Breughelstraat. Omdat het een gildeactiviteit is maken de schutters ook kennis met het gilde waarvan men ook lid kan worden.

Zo nu en dan worden er in de regio van het gilde wedstrijden gehouden buiten het gilde verband om, waaraan ook niet gildebroeders/zusters kunnen deelnemen, dus ook de schutters van de Giltboog kunnen hieraan deelnemen. Onlangs werd er in Raamsdonk deelgenomen aan het handboogschieten voor jongeren.

Bent u geïnteresseerd?

Wil u ook meedoen met schieten bij de Giltboog of heeft u vrienden die kennis willen maken met het schieten en de Giltboog? U kunt op zondagmorgen langs komen en dan eventueel ook afspraken maken over een kennismakingsperiode. Bovendien kunt u contact opnemen via met giltboog@stsebastiaanboz.nl