Zultverschieting

Inmiddels was het alweer 2 jaar geleden dat we deze verschieting hebben gehad. Iedereen was weer blij om het weer mee te mogen maken. En ook was het fijn dat er enkele leden van de afdeling Giltboog zich voor deze historische verschieting hadden aangemeld. Nadat de deelnemers aan de deur waren gecontroleerd op de QR code mochten ze binnenkomen en werden de namen genoteerd en kregen ze een baannummer en groepsnummer. Vervolgens werden de bogen opgespannen en de meegebrachte spullen voor de loterij ingeleverd, in de zaal St. Sebastiaan. Om half drie gaf onze raadsheer schieten Ronald Franse het sein dat hij wilde gaan beginnen met de uitleg van de verschieting. Na zijn uitvoerige uitleg begon de verschieting met 12 volwassenen en 2 jeugdleden. Verdeeld over 3 groepen en met vier schutters tegelijk aan de schietlijn zodat de anderhalve meter kon worden gewaarborgd. Na een paar ronden schieten was het pauze. In de pauze kon men de spelletjes spelen die in de hal waren klaargezet. te weten; munt werpen, darten, dobbelen, sjoelen en schijfbiljard. De beste deelnemer per spel zal een prijs krijgen. Het werd weer heel gezellig en je zag ook dat iedereen elkaar hielp met het geven van tips. Na de pauze ging het schieten weer verder.

Ongeveer om vijf uur gaf onze raadsheer schieten aan dat de verschieting klaar was en werd het viertal voor de finale bekend gemaakt. In de finale zaten, Stan, Ad, Thijs en Ronald. Na deze finale werden de winnaars van de spelletjes door mij bekend gemaakt en kregen zij een bakje zult. Daarna was het tijd om bekend te maken wie de uiteindelijke winnaar is geworden van de Zultverschieting 2021. Op de derde plaats is dat geworden Ad Coppens. En zijn prijs was een bakje zult. Op de tweede plaats was geeindigd Ronald Franse en ook hij kreeg een bakje zult. En wederom op de eerste plaats en de winnaar, onze Vaandrig Stan Franken. Hij mocht weer even op de foto met de wisseltrofee en er zal weer een naamplaatje opgemaakt worden met zijn naam en het jaartal. Ook hij kreeg een bakje zult om mee naar huis te nemen. Daarna was het de tijd voor de jeugdschutters. Op de tweede plaats is dat geworden Florijn v.d. Ster en de eerste plaats was voor Sadeescha Visch. Zij kregen als prijs een bakje met heerlijke worst. Vervolgens kon men aanschuiven aan het broodbuffet met onderandere natuurlijk ook zult. Tijdens het buffet vond de loterij plaats. Er waren weer veel mooie lekkere en ook nuttige prijsjes te verloten. De verloting werd gehouden door ondergetekende met assistentie van Sadeesha. Het werd al snel duidelijk dat ik toch wel enige aansturing van haar nodig had omdat ik bij het uitreiken van de prijsjes regelmatig de lootjes van de deelnemers vergat mee terug te nemen voor controle. Al met al was het weer een heel gezellige middag en avond geweest. En om half acht was iedereen met een voldaan gevoel huiswaarts gegaan.