Zilveren Pijl 2021

Zoals elk jaar organiseert het Schuttersgilde St.Sebastiaan Bergen op Zoom & Borgvliet, de Zilveren Pijl verschieting. Dit evenement vond weer plaats op het Ravelijn op den Zoom op zondag op 12 September. Het was een zeer zonnige dag en ideaal weer om te schieten. Maar door de pandemie was de deelname van de schuttersgilden niet het aantal wat we altijd op de Zilveren Pijl hadden. En ook de burgemeester of een wethouder van de gemeente was er niet, maar onze Gildeheer, parochie pastoor, vicaris Paul Verbeek, deed het openingsschot van deze Zilveren Pijl. En de wedstrijd kon beginnen! Er waren vier gilden die deelnamen aan de Zilveren Pijl 2021: Ons eigen schuttersgilde en St.Ambrosius Gilde Loon op Zand, St. Bavo Gilde Raamsdonk en Koninklijk St.Sebastiaans Gilde Essen uit België. En ook de gildejeugdleden daarvan schoten mee voor de Zilveren penning Jeugd. Er waren twee jeugd categorieën: 12-14 jaar en 15-17 jaar.

Eerst schoot ieder gilde 25 pijlen en daarna ging elk gilde schieten als viertal. Het viertal met de meeste punten word de winnaar van de Zilveren Pijl 2021. Deze eer ging naar het St.Sebastiaansgilde Essen, die 165 punten totaal schoot als viertal. Het Gilde St.Sebastiaan Essen hebben al meerdere keren de Zilveren Pijl verschieting gewonnen. Tweede was geworden als viertal: Gilde St.Ambrosius Loon op Zand met 150 punten. Derde was geworden als viertal: ons Gilde Schuttersgilde St.Sebastiaan Bergen op Zoom & Borgvliet met 101 punten. En Gilde St.Bavo Raamsdonk eindigde als laatste met 88 punten als viertal.

In de categorie jeugd 12-14 jaar won Philip Pas van St.Bavo Raamsdonk met 99 punten met 25 pijlen. In de categorie 15-17 jaar won Arwen Tjioe van Bergen op Zoom met 152 punten met 25 pijlen. Er waren 20 senioren gildeschutters en 11 gilde-jeugdschutters. Vervolgens kreeg het winnende Gilde Koninklijk St.Sebastiaan uit Essen een zilveren herinneringsschildje van onze hoodfman Michel Romijn. De Zilveren Pijl zelf blijft in Bergen op Zoom met op de sokkel de vermelding van het winnende gilde van 2021. En de beide winnaars van de jeugd catergorieën , Arwen en Philip ,wonnen de Zilveren Penning.

Maar er was nog meer te beleven! De organisatie had ook een apart schietbaantje neergezet! Iedereen die graag wilde schieten kon daar op 3D dieren schieten. Met als begeleiding Sadeesha, Chris en Sioe Lie. Milan, Marvin en Darryl verzorgde een barbecue met o.a. broodjes hamburger. En in de kiosk waren Willem en Peter, zij zorgden voor de drank en koffie. Ook was er weer een informatie stand over het schuttersgilde en iedereen die alles wilde weten over het schuttersgilde, deed Michel, onze Hoofdman weer uitleg. Ook de Koningsbreuk van het Gilde was te zien. Deze Zilveren Pijl was groots opgezet en was voor iedereen wat te doen, daarom een dikke pluim voor iedereen ! Kortom, het was een schitterende editie van de Zilveren Pijl waar we met trots op terug kunnen kijken.