Stadskoningschieten 2019

Op Koningsdag was het weer stadskoningschieten in de Gertrudistuin achter de peperbus.
Er kwamen 48 mensen die pijlen schoten. Het inschrijvingsgeld ging naar een goed doel in de samenleving. Dit keer was het goede doel WiBoz uit Bergen op Zoom.. Een stichting die voor zorgt voor woonbehoefte en begeleiding en ondersteuning van personen met een beperking.
Burgemeester Petter van Bergen op Zoom, Gildeheer Vicaris Paul Verbeek en vorige stadskoning Frank de Bruyn opende het Stadskoningschieten met 1 pijl te schieten. De Burgemeester scoorde als hoogste van de schutters een 9. De Stadskoning 2019 is geworden Tim Jansen met 27 punten. De vorige Stadskoning, Frank de Bruyn, kwam zijn titel verdedigen maar schoot 26 punten. Omdat de eindstand 26 en 27 vlak bij elkaar lag, gingen Tim en Frank tegen elkaar kampen, op hoogste afschot. Tim schoot een 9 en Frank een 8.

De Stadprins is weer Nick van Mechelen met 24 punten (12 Jaar). Nick van Mechelen had een hoog aantal punten (24) t.o.v. Tommy -12 jaar met 20 punten en Pieter Staal -10 jaar met 20 punten.