Stadskoningschieten 2018

Het stadskoningschieten bij het gilde was een groot succes

Al voor de aanvangstijd van 13:00 uur begon het druk te worden bij de schietbaan naast de Gertrudis. Na het openingsschot door burgemeester Petter (die midden in de roos, een 10!, schoot), de Gildeheer Verbeek en de vertegenwoordiger van Samenloop voor Hoop, van Steenpaal, bleef het een komen en gaan van troonopvolgers in spé, waaronder ook heel veel junioren.

Gildebroeders Michel, Arnold en Ronald hadden hun handen vol aan het instrueren en begeleiden van alle handboogschutters, waarbij de veiligheid voorop stond. Het kostte moeite om op de afgesproken tijd van 16:00 uur te kunnen afsluiten. En de winnaars? De nieuwe StadsKoning 2018 van Bergen op Zoom werd, na een extra ronde met Nancy Janssen, Frank de Bruijn uit Uden, en de nieuwe Stadsprins bij de jeugd werd Nick van Mechelen. Frank kreeg de sjerp omgehangen door de Hoofdman Thijs van Mourik, die Nick de fraaie Stadsprinspenning omhing.

Een zeer geslaagde verschieting met een mooie opbrengst voor Samenloop voor Hoop. Het vraagt om een traditie te worden.